Remedii naturiste eficiente în caz de degerături

1 februarie 2017 13:57   Sănătate
Ultima actualizare:

Expunerea prelungită la frig sau îmbrăcămintea prea subțire pe timp de ger poate să ducă la apariția degerăturilor. Cum le recunoști și cum le poți trata cu ajutorul plantelor, într-un timp scurt afli în cele ce urmează!

Degerăturile reprezintă o afecţiune a vaselor sangvine care apare pe parcursul sezonului rece. În stadiu incipient, se manifestă prin roşeaţă însoţită de o culoare vineţie, umflarea şi paralizia temporară a zonei afectate.

Sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicătură sau înţepătură. Pot apărea băşici a căror rupere determină apariţia de răni. În stadiul final apare necroza care se manifestă prin înnegrirea şi uscarea pielii. Dacă se agravează, pot apărea ulceraţii însoţite de dureri şi paralizii.

Infuzie sau tinctură de gălbenele

Pentru a face o infuzie bună în caz de degerături, ai nevoie de 20 g de flori pe care le pui într-un litru de apă clocotită, lași la infuzat 10 minute. Folosești planta cu care ai făcut infuzia sub formă de cataplasme, iar cu infuzia strecurată faci băi.

Tinctura o prepari prin macerarea, timp de 8 zile, a 20 g de plantă în 100 ml de alcool de 70 de grade. La 100 ml de apă fiartă adaugi 10 ml de tinctură. Cu această tinctură faci comprese.

Decoct de țelină

Fierbi o ţelină de dimensiuni medii, cu frunze cu tot, 45 minute, în 2 litri de apă. Ții zonele degerate în decoctul cald, care se poate reîncălzi şi folosi de 3 ori pe zi. Tratamentul durează 3-5 zile, timp în care faci zilnic un nou decoct.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tratamente naturale tratează degerăturile!

Cum să lupți cu propriile frici

Tot ce trebuie să știi despre calciu

Mai multe