Remedii rapide pentru dureri de cap

6 ianuarie 2017 20:23   Sănătate
Ultima actualizare:

Durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt extrem de comune. Din fericire, există numeroase leacuri din plante care le pot ameliora. Descoperă-le în noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Busuiocul

Când durerea de cap nu se calmează, fă o infuzie din busuioc: 2 linguriţe de plantă se pun în 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute şi, când s-a mai răcit, se beau 2 căni pe zi, în caz de cefalee (acea durere de cap difuză sau localizată, continuă sau intermitentă). Şi uleiul esenţial de busuioc e util în cazul durerilor de cap, în special al celor cauzate de tensiune şi de muşchii încordaţi.

Cimbrul de cultură

Fitoterapeuţii recomandă o infuzie din cimbru de cultură. Aceasta se prepară din 5 linguriţe de plantă (uscată şi mărunţită), lăsate la infuzat într-un litru de apă clocotită. Ceaiul se bea călduţ, în 3-5 reprize, în caz de migrenă şi dureri de cap cauzate de sinuzită.  

Izma bună

Menta sau izma bună reprezintă un alt aliat din natură împotriva durerilor de cap. Dacă te confrunţi cu o migrenă, specialiştii recomandă o infuzie simplă: o linguriţă de frunze de mentă mărunţite se lasă la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit 30 de minute. Se beau 3 căni pe zi, până la dispariţia simptomelor migrenei. De asemenea, o infuzie puţin mai concentrată (2 linguriţe de izmă la 200 ml de apă) poate fi folosită la anumite comprese. Acestea se aplică pe frunte şi tâmple, iar durerea de cap se va calma în scurt timp.

Ceapa

Este un ingredient nelipisit din bucătăria ta, pe care îl foloseşti la prepararea multor mâncăruri delicioase. Fitoterapeuţii recomandă ceapa, mai ales că este un ajutor uimitor, cu multe beneficii contra migrenei. Tai o ceapă în două şi inhalezi mirosul ei. Dacă acest truc nu este suficient şi durerea persistă, aplică-ţi pe frunte sau pe tâmple cataplasme cu rondele de ceapă. Le ţii aproximativ 1 oră pe zonele dureroase, iar migrena se va ameliora.

Mai multe