Ridichea roşie previne gripa
O salată verde cu ridichi roşii este tot ceea ce-i trebuie organismului să se revigoreze la început de primăvară. Micuţa legumă roşie are multe beneficii asupra organismului nostru. Iată câteva dintre ele.
Te scapă de kilogramele în plus
La început de primăvară, primul gând este să dai jos kilogramele depuse în timpul iernii. Dacă urmezi o dietă pentru slăbit, ridichea va fi un aliat împotriva kilogramelor în plus. Îţi va face salata mai apetisantă, mai colorată, iar valoarea sa calorică mică te va ajuta să-ţi recapeţi silueta mult visată.
Te fereşte de gripă
În lupta cu virozele de sezon, fructele şi legumele sunt cei mai buni aliaţi. Ridichile roşii conţin antioxidanţi şi vitamina C, atât de importante în special primăvara, când suntem mai expuşi riscului de a contacta gripa sau răceala.
Bună pentru digestie
Dacă digeraţi mai greu alimentele, ridichea sare în ajutor. Aceasta conţine calciu, magneziu, vitamina C, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii.
Îţi curăţă rinichii şi ficatul
După o iarnă grea în care am consumat multe proteine, avem nevoie de legume pentru a detoxifia orgnismul. Ridichile roşii ajută foarte mult în tratamentul litiazei biliare şi renale (nisip/pietre la fiere şi la rinichi), participând, în special, la mărunţirea şi dizolvarea calculilor.
Este sursă de acid folic
Simpaticele legume sunt o excelentă sursă de acid folic, recomandat tuturor femeilor însărcinate, sau care vor să devină mame.
Te vindecă de tuse
Schimbarea bruscă de temperatură aduce cu ea raze de soare, dar şi simptome neplăcute, precum tusea, durerea în gât sau febra. Ridichile au un efect benefic pentru sistemul respirator şi acţionează asupra lui ca un expectorant.
Te scapă de mâncărimi ale pielii
Sucul de ridichi roşii, băut dimineaţa pe stomacul gol, este foarte bun pentru alergii şi urticarii.
Citiţi mâine ce beneficii aduce spanacul pentru sănătate.