Roşiile te scapă de depresie
Circa 20% din femeile din întreaga lume şi aproximativ 18% din bărbaţi suferă de depresie, se arată într-o statistică publicată recent de Daily Mail.
Cercetătorii din cadrul Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie au studiat legăturile dintre alimentaţie şi starea psihologică a peste 1.000 de voluntari cu vârste de peste 70.
Astfel s-a descoperit că 46% din cei care mâncau cel puţin o dată pe săptămână două sau trei roşii proaspete nu acuzau probleme de stres, anxietate sau angoasă. Dacă în cazul roşiilor, antioxidanţii specifici conţinuţi ajută la ameliorarea stării de spirit, nu la fel stau lucrurile în cazul verzei, morcovilor, cepei şi dovlecilor. Aceştia din urmă sunt buni pentru întărirea sistemului imunitar, datorită licopenului, un antioxidant care ne protejează. Se recomandă un consum de roşii de 9 kg de roşii pe an.