Salata verde stimulează digestia

4 aprilie 2013 14:24   Sănătate
Ultima actualizare:

Frunzele de salată sunt o sursă de vitamine, minerale şi fibre, toate necesare organismului, acum, în prag de primăvară. Ele conţin vitaminele A, C, B1, B2 şi minerale precum potasiu, fier, fosfor şi molibden. Şi pe lângă faptul că e uşor de preparat, ajută şi în cazul multor afecţiuni.

De exemplu, pentru stimularea digestiei, poţi consuma salată verde stropită cu oţet de mere şi pudrată cu puţin piper negru, cu un sfert de oră înainte de fiecare masă. Dar dacă ai probleme de constipaţie, e bine să adaugi în salată ulei de măsline şi să o acreşti cu zeamă de fructe verzi: corcoduşe, prune, caise, mere sau pere. Iar în caz de dischinezie biliară şi hepatită cronică, este recomandă salata cu frunze creţe. Timp de două săptămâni, e indicat să consumi câte două, trei farfurii de salată, zilnic, ca şi aperitiv.

Mai multe