Sănătatea și frumusețea impun anumite restricții: nu faceți abuz de făinoase

14 ianuarie 2019 18:54   Sănătate
Ultima actualizare:

Nutriționiștii de succes ne recomandă să selectăm cu prudență alimentele pe care le consumăm frecvent. În această privință sunt date drept exemplu cantitățile mari de hidrați de carbon- făinoasele și dulciurile. Referitor la făinoase, nutriționistul Edgar Cayce precizează că cerealele integrale contribuie mai puțin la îngrășare în comparație cu cerealele albite industrial: ”Abțineți-vă să mâncați cantități de produse bogate în amidon. Dacă mâncați pâine, este indicat să fie pâine integrală”.

Preparatele de patiserie, acest amestec de produse  bogate în amidon și zahăr,  reprezintă  tot ce este mai rău pentru un obez. De câte ori are prilejul, Cayce repetă pentru toată lumea: ”Fără produse de patiserie!”.

Adică, fără produse cu amidon îndulcite: ”Nu trebuie să amestecați niciodată un produs care conține amidon cu unul cu zahăr. Indiferent de cantitatea de care este vorba. Nu consumați astfel de alimente care provoacă în organism o fermentație alcoolică. Nu vorbesc aici de alcoolul din băutură, ci de zaharurile amestecate cu produse bogate în amidon; acestea provoacă în interiorul organismului un anume tip de fermentație soldată cu producerea de alcool, iar acest fenomen va conduce la  excesul de grăsime ( această opinie a fost prezentată  unui pacient obez, în vârstă de 57 de ani)”.

Referitor la consumul de cartofi, Cayce susține că aceștia nu sunt ceea ce credem și recomandă cu fermitate pacienților obezi să nu consume cartofi: ”Atenție, nu mâncați prea multe alimente bogate în amidon. Consumați puține legume care cresc sub nivelul solului și fără făinoase; nici fasole uscată, nici cartofi, nici chiar ceapă, până când veți reuși să restabiliți echilibrul  la nivelul glandelor a căror proastă funcționare vă provoacă acest exces de greutate”

”Atenție, evitați consumul de  pâine albă!”

Pacienților săi obezi, Edgar Cayce le spune: ”Atenție la alimentația cotidiană! Evitați consumul multor produse de patiserie: fără tarte, fără prăjituri cu cremă și fără pandișpanuri. În privința cartofilor, nu le mâncați decât coaja...  Cartofii n-ar trebuie să facă parte din regimul vostru alimentar. Ei pot fi consumați o dată, cel mult de două ori pe săptămână. Dar și în acest caz v-aș sfătui  să consumați doar coaja și miezul care se desprinde odată cu aceasta, și nu interiorul cartofului”.

Principiile nutritive ale cartofului sunt concentrare în coajă și în zona imediată de sub coajă. Interiorul cartofului este  nefast pentru persoanele care  nu vor să ia în greutate. De aceea este valabilă recomandarea de a se consuma cartofi bio, a căror coajă nu a fost tratată”.  

Mai multe