Şapte ceaiuri care te feresc de răceală

14 octombrie 2014 22:19   Sănătate
Ultima actualizare:

Simţiţi primele semen de răceală? Până să ajungeţi la medic, încercaţi câteva remedii naturiste. Ceaiurile din plante sunt la îndemâna oricui şi vă ajută împotriva afecţiunilor specifice sezonului rece. Trebuie băute cel puţin 5 zile şi aveţi grijă să nu fie fierbinţi, ci călduţe!

Teiul: Cel mai utilizat ceai se prepară cu lămâie şi se îndulceşte cu o linguriţă de miere de albine. Are şi efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Astfel, înlătură uşor răceala sau gripa, calmează şi relaxează. 

Soc, măceşe, ciuboţica cucului: Sunt bune mai ales în stările febrile, însoţite de tuse. Ciuboţica cucului are rol în decongestionarea şi eliberarea căilor respiratorii. 

Cimbrul şi cimbrişorul: Folosite sub formă de ceaiuri, dar şi ca infuzii, cimbrul şi cimbrişorul sunt foarte benefice în tratarea răcelilor. Cimbrişorul are şi rol antiseptic, fiind de ajutor împotriva virusurilor.   

Ceaiul verde: Datorită antioxidanţilor conţinuţi, ceaiul verde grăbeşte recuperarea după o răceală sau gripă. 

Busuioc: Se recomandă în timpul virozelor, pentru că vitaminizează şi energizează. Datorită calităţilor sale antimicrobiene şi antiseptice, se foloseşte în mai multe afecţiuni: de la gripă şi răceală la bronşite, ulcere gastrice, infecţii urinare, nevralgii. 

Măceşele: Pentru că sunt foarte bogate în viatmina C, trei-patru căni de ceai de măceşe sunt recomandate în perioada virozelor. 

Cătina: Considerat unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunităţii, este recomandat mai ales în sezonul rece. Ceaiul de cătină previne îmbolnăvirea de răceală şi gripă, iar la nevoie grăbeşte vindecarea. 

Mai multe