Scapă de durerea de stomac cu ceai de cimbru!
Se adaugă în supe, sosuri şi salate, atât proaspăt, cât şi uscat, pentru că are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Cimbrul, una dintre plantele aromatice care condimentează preparatele culinare, este bun pentru starea generală de sănătate. Cimbrul este indicat în caz de flatulenţă, astm, guturai, dureri de cap, sinuzită, bronşită. Este bogat în potasiu (ajută la controlul tensiunii arteriale), magneziu (menţine inima sănătoasă) şi vitaminele A (esenţială pentru vedere), C (ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor) şi E (menţine sănătatea pielii). În compoziţia sa se regăsesc şi alte substanţe active care reduc efectele negative ale radicalilor liberi, protejează creierul şi previn îmbătrânirea pieli, conform www.alegesanatos.ro.
Cimbrul ajută la o bună digestie, reducând balonarea şi disconfortul. În cazul crampelor abdominale sau menstruale, se beau două ceşti de ceai de cimbru pe zi.Remediile naturale pe bază de cimbru au acţiune antiinflamatoare, antibacteriană şi antivirală.
Ceaiul de cimbru este benefic împotriva gripei. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară şi se consumă. Ceaiul are efect expectorant şi ajută la descongestionarea căilor nazale şi la eliminarea mucusului. Poţi să bei o cană la 2 ore.
Cimbrul este benefic pentru scăderea colesterolului rău. Totodată, ajută şi la creşterea colesterolului bun, întrucât frunzele au proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în fibre.
Cimbrul combate cu succes infecţiile fungice. Graţie proprietăţilor antiinflamatorii, tratează acneea.
Ceaiul de cimbru acţionează benefic asupra ficatului şi rinichilor.