Scapă de gastrită cu ceaiuri gustoase

18 martie 2015 21:05   Sănătate
Ultima actualizare:

Arsuri stomacale, greaţă, dureri în capul pieptului, gust acru în gură: aceste simptome apar când te chinuie gastrita. Ai la-ndemână ceaiuri care te pot ajuta să scapi de aceste neplăceri cât mai repede. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt acestea.

Ceaiul de gălbenele

Cunoscute şi sub denumirea  populară de filimică, gălbenelele înfloresc tot timpul anului. Au un conţinut bogat de mucilagii, saponine şi uleiuri volatile, de aceea sunt recomandate în ameliorarea simptomelor gastritei. Bei ceai din flori de gălbenele de trei ori pe zi, la un sfert de oră după mese. Pui la fiert 250 de ml de apă, iar când dă în clocot, pui o lingură de flori uscate şi iei de pe foc. Acoperi ibricul cu un vas 10 minute, după care poţi bea ceaiul. Îl poţi îndulci cu o linguriţă cu miere.

Ceaiul de muşeţel

Fiindcă are proprietăţi calmante şi cicatrizante,  ceaiul de muşeţel e bun în calmarea arsurilor gastrice care apar frecvent la pacienţii cu gastrită. Pui două linguriţe de flori la o cană cu apă fierbinte, laşi acoperit 10-15 minute, după care îl bei. Remediul se administrează de două ori pe zi, până când simptomele dispar. Nu este indicat femeilor însărcinate, căci stimulează contracţiile şi ar putea duce la un avort spontan.

Ceaiul de afine

Ceaiul din afine uscate ajută la vindecarea afecţiunilor stomacului, datorită proprietăţilor calmante. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de taninuri pe care îl au aceste fructe. Ceaiul poate fi preparat dintr-o lingură de fructe uscate, peste care torni 300 ml de apă fiartă şi răcită. Laşi la macerat peste noapte, iar apoi bei cantitatea de lichid obţinută pe parcursul unei zile.

Ceaiul de tătăneasă

Plantă medicinală cunoscută de pe vremea dacilor, tătăneasa are nenumărate efecte benefice asupra sănătăţii. În ceea ce priveşte gastrita, este recomandat ceaiul din rădăcină de tătăneasă. Calmează mucoasa gastrică, datorită conţinutului de alantoină. Pui la fiert două linguriţe de rădăcină mărunţită, iar când dă în clocot, iei de pe foc. Laşi să se răcească. Bei una-două căni de ceai pe zi, timp de o lună. După o pauză de două săptămâni, poţi relua cura.

Mai multe