Scapă de kilograme cu dieta „marele mic dejun“

28 septembrie 2015 8:13   Sănătate
Ultima actualizare:

Acest regim de slăbit pornește de la ideea că nu contează ce şi cât mănânci, ci când mănânci, mai ales că persoanele suprapon­derale fac adesea greșeala de a avea mese desincronizate în raport cu nevoile organismului lor: prea puţine calorii dimi­neaţa, devreme, şi prea multe seara.

Dieta a fost creată de Daniela Ja­kubowics, medic endocrinolog, cerce­tă­tor la Universitatea din Tel Aviv şi autor al mai multor studii în domeniul bolilor metabolice şi nutriţiei.

Ea susţi­ne că organismul procesează alimen­tele în mod diferit, în funcţie de mo­men­tul zilei. Metabolismul este influ­en­ţat de ritmul circadian al orga­nis­mului - ritmul biologic intern al corpu­lui, pe o durată de 24 de ore.

Așadar, medicul endocrinolog a creat un plan de ali­mentaţie prin care slăbești repartizând caloriile astfel: 600-850 de calorii la micul dejun, 350-400 de calorii la masa de prânz, și 150-200 de calorii la cină.

Află pe clicksanatate.ro care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă

Mai multe