Scăpaţi de transpiraţie cu leacuri din bătrâni

18 iunie 2018 18:20   Sănătate
Ultima actualizare:

Pielea ne protejează de factorii externi, de aceea trebuie să avem grijă ca să nu fie nici deshidratată, nici prea umezită. Dacă te confrunţi cu transpiraţie abundentă, cel mai bine e să mergi la medic, întrucât hiperhidroza e strâns legată de bolile ce o provoacă. Până atunci, încearcă metode naturiste, ştiute din bătrâni.

  • Respiraţia pe o singură nară. În  zilele  călduroase, se recomandă să folosim respiraţia pe o singură nară. Respiraţia prin nara stângă răceşte puţin organismul, iar prin cea dreaptă, îl încălzeşte. Putem să astupăm nara dreaptă cu un tampon de vată şi să inspirăm aer lent pe cea stângă, expirând pe gură prin buzele lipite, cu un mic efort, ca să antrenăm diafragma şi tot sistemul respirator. Organismul astfel răcorit nu mai transpiră abundent.
  • Pastă de dovleac. Bătrânii cunoşteau încă o metodă naturistă. Toate zonele ce transpiră abundent se ung cu pastă din dovleac, care se lasă 30-45 de minute, apoi se spală cu apă rece.
  • Loţiune cu rostopască. Toată planta proaspăt culeasă, cu flori şi rădăcini, se curăţă de părţile uscate, se taie bucăţele potrivite şi se stoarce sucul. Într-un borcan cu filet, sucul se combină cu reziduul rămas după stoarcere, iar deasupra se toarnă ţuică, cât să-l acopere cam cu trei degete. Borcanul închis ermetic se pune la macerat la întuneric, 5-7 zile. Locurile care transpiră excesiv se freacă cu un burete îmbibat cu loţiune.
  • Tinctură din muguri de mesteacăn. Pentru toate zonele corpului care transpiră abundent se folosesc tamponări cu tinctură din muguri de mesteacăn. Maceraţi timp de 7 zile o lingură plină-vârf de muguri, în 250-300 ml de ţuică de 70 de grade. Maceratul nu se strecoară. După folosirea a 3/4 din preparat, se mai adaugă 150 ml de ţuică.
  • Argila verde.Conţine toate microelementele necesare pentru sănătatea noastră, are un potenţial energetic imens, ce îi conferă şi calităţi de vindecare extraordinare. Se freacă bine tălpile, palmele sau subsuorile, înainte de culcare, cu pulbere de argilă sau aceasta se vâră în şosete sau mănuşi de bumbac, timp de 10 zile. Dacă este necesar, procedurile se repetă lunar.Băi cu bere. Pentru reducerea transpiraţiei se folosesc din moşi-strămoşi băi locale (sau pentru tot corpul) în care se adaugă bere. În cada umplută pe jumătate se toarnă un litru de bere, iar pentru palme sau tălpi se fac băi de picioare în lighean cu un pahar de bere. Ca să obţinem un efect terapeutic rapid, se face o cură de băi zilnice, timp de 14 zile, conform www.formula-as.ro.
Mai multe