Schimbări alimentare care îți reduc colesterolul

29 noiembrie 2016 13:15   Sănătate
Ultima actualizare:

Cu puțin efort și câteva modificări de dietă, îți diminuezi nivelul de colesterol rău fără medicamente și previi bolile de inimă, mai ales atacul de cord.

Ciocolată neagră în locul celei cu lapte

Dacă nu poți renunța la dulciuri, cu atât mai puțin la ciocolată, alege-o pe cea amăruie, pentru a diminua cantitatea de grăsime pe care o iei zilnic din diverse alimente.

Laptele din ciocolata cu lapte conține grăsimi saturate care cresc colesterolul rău. Unele studii au demonstrat că varianta neagră, cu 70-80%  cacao, are chiar efectul de a crește colesterolul bun (HDL), pentru că are în compoziție acizi oleici, grăsimi mononesaturate precum acelea care se găsesc în uleiul de măsline.

Cartofi copți, nu prăjiți

Din cauza unei cantități prea mari de grăsimi, cartofii prăjiți se găsesc pe lista de alimente nerecomandate celor care suferă de boli de inimă și care au un nivel crescut de cholesterol rău.

Dacă iubești gustul cartofilor, optează pentru cei preparați la cuptor sau fierți în coajă, apoi rumeniți la cuptor. Îi feliezi la fel ca pentru prăjire, îi stropești cu puțin ulei, presari condimente și-i dai la cuptor. Când sunt copți pe o parte, îi întorci.

Pentru un plus de savoare, poți rade peste ei brânză sau le poți adăuga ierburi aromatice proaspete sau uscate și mărunțite.

Află pe clicksanatate.ro trucuri simple de dietă pentru a scădea colesterolul!

Dieta-MINUNE cu portocale

Cu ce înlocuiești carnea când ții post

Mai multe