Semnele care spun că suferi de intoleranță la lactoză
Știați că, s-ar putea să suferi de intoleranță la lactoza și nici să nu-ți dai seama? Intoleranța la lactoza nu este o afecțiune gravă, dar poate afecta viața. Află mai multe despre simptomele și modul de tratare a acesteia.
Deși unii oameni spun că alergiile alimentare sunt o invenție a secolului XXI, de fapt, ele au existat încă de când au început să fie mâncate ceareale și leguminoase și să se bea lapte. De aceea, trebuie să știi care-i sunt simptomele și cum o depistezi.
Ce este intoleranța la lactoză
Intoleranța la lactoză este o tulburare care provine dintr-o deficiență de enzimă responsabilă cu digestia lactozei. În cazul în care nu este absorbit de organism, zahărul din lapte ajunge în colon, unde fermentează și provoacă gaze.
Consumul de lapte, iaurt sau înghețată de către o persoană cu intoleranță la lactoză nu provoacă daune grave sau ireversibile la nivelul tractului intestinal, iar simptomele sunt temporare. Mulți oameni cred că suferă de această problemă când de fapt, ei se confruntă cu o creștere excesivă a bacteriilor, boala celiacă, sau inflamație intestinală.
Simptomele intoleranței la lactoză
Simptomele intoleranței la lactoză apar în următoarele 30 de minute sau 2 ore după ce bei sau mănânci alimente care conțin lactoză. Severitatea acestora depinde de fiecare organism, în funcție de cantitatea consumată și de nivelul de enzime numite lactază din stomac. Dar, toate acestea nu înseamnă că suferi de tulburarea intoleranță la lactoză. Iată de ce:- Fermentația lactozei de către bacteriile intestinale produce scaune mai acide, care pot provoca iritație sau durere
- Te poți confrunta cu balonare sau dureri abdominale sau gaze, care durează câteva ore după consumul de produse lactate
Află pe clickpentrufemei.ro mai multe semne ale toleranței la lactoză!