Sfaturile nutriționistului. Ce alimente să eviți pentru o viață sănătoasă

18 martie 2022 7:28   Sănătate

Este foarte important să mâncăm sănătos. Este o vorbă pe care o auzim și la televizor, dar și pe internet. Totuși, ce înseamnă, mai exact, să mănânci sănătos? Oare, ce alimente ar trebui să evităm în alimentația noastră zilnică?

La aceste întrebări, nutriționistul britanic Kim Pearson a dat verdictul pentru alimentele pe care aceasta nu le-ar consuma niciodată.

Mezeluri

Probabil, nu surprinde pe nimeni această alegere. În această categorie intră produsele precum salamul, șunca, dar și cârnații ce au o calitate îndoielnică. Pe lângă nivelul crescit de aditivi alimentari pe care-l conțin, au în compoziție și nitriți și nitrați, care sunt folosiți pentru a conserva alimentele pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, pe lângă valorile nutriționale ce se află la un nivel foarte scăzut, nu există o asigurare cu privire la calitatea cărnii din care au fost realizate produsele.

Citește și Cum să alegi mezelurile potrivite, pe care trebuie să le eviţi

Alimentele procesate fără grăsimi

Pe lângă mezeluri, în dieta nutriționistului Kim Pearson se întâlnesc și alimentele procesate, ce nu conțin destul grăsimi. La prima vedere, acestea par a fi foarte sănătoase, deoarece au un conținut scăzut de grăsimi și par a fi ideale pentru persoanele ce doresc să slăbească. Totuși, conținutul scăzut de grăsimi este rezultatul unui proces chimic excesiv. De asemenea, alături de reducerea grăsimilor din aceste produse, este și un conținut crescut de zahăr prezent sau chiar arome artificiale. Așadar, sunt recomandate produsele alimentare ce nu au fost supuse excesiv procesului de procesare excesiv, ci au un conținut normal de grăsimi.

Prăjituri de orez

Prăjiturile de orez sunt asemănate de către Kim Pearson cu aroma polistirenului. De asemenea, acestea susține că au un conținut ridicat de zahăr și calorii, nefiind indicate persoanelor diabetice sau celor ce doresc să slăbească. Pentru o variantă sănătoasă, este recomandată utilizarea produselor din ovăz, acoperite cu guacamole sau unt de nuci.

Citește și Beneficiile consumului zilnic de avocado

Sirop de agave

Siropul de agave prezent în comerț este foarte procesat și conține un nivel ridicat de fructoză. În cantități moderate, acesta nu prezintă o problemă pentru sănătate, dar în cantități excesive poate duce la creșterea glicemiei. Recomandarea nutriționistului are în vederea înlocuirea siropului de agave cu stevia sau xilitolul drept îndulcitori naturali.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe