Sfecla roşie, bună pentru inimă!

15 martie 2012 15:19   Sănătate
Ultima actualizare:

E plină de vitamine şi fibre, e dulce şi colorată, iar motivele pentru care sfecla roşie trebuie cât mai des consumată nu se opresc aici. Iată care sunt acestea. 

Este leguma ideală pentru anemici. Prezenţa fierului şi a magneziului în sfecla roşie ajută la formarea sângelui. Mai mult, e bogată în vitamine care întăresc organismul.

Ajută ficatul. Sfecla roşie conţine agentul bioactiv betanină, care asigură buna funcţionare a ficatului. În felul acesta grăsimile sunt distruse eficient, scăderea în greutate nu este o problemă, iar oboseala şi starea de greaţă sunt eliminate.

Previne bolile de inimă. Fibrele din sfeclă roşie au capacitatea de a reduce colesterolul. O dietă pe bază de fibre din sfecla roşie duce şi la scăderea nivelului trigliceridelor, atât de importante pentru menţinerea sănătăţii inimii.

Mai multe