Sfecla roşie ţine inima sănătoasă
13 mai 2014 19:02
Sănătate
Ultima actualizare:
Plină de vitamine şi fibre, este dulce şi colorată, sfecla roşie reglează tensiunea arterială şi stimulează fluxul sanguin. Sfecla roşie este, de asemenea, o sursă bogată de fier şi acid folic. Adăugată la supe sau coaptă, acest aliment este o alternativă foarte bună a cartofilor.
Cu un conţinut ridicat de nitraţi şi alţi antioxidanţi, sucul de sfeclă roşie ajută la reglarea tensiunii arteriale şi la scăderea riscului de cancer. Studiile anterioare au arătat că această legumă, evitată de mulţi, poate creşte fluxul de sânge în anumite zone ale creierului.
Sucul din acest "super-aliment" reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, cupru şi fosfor.