Sfecla te apără de răceli şi viroze

4 noiembrie 2013 14:25   Sănătate
Ultima actualizare:

Dovlecii. Sunt bogaţi în beta caroten şi carbaohidraţi, aceştia controlând nivelul glicemiei din sânge. Mai mult, seminţele de dovleac sunt pline de proteine şi zinc, acestea fiind esenţiale pentru un sistem imunitar puternic. În acelaşi timp, zincul este important şi pentru prostată. Seminţele de dovleac pot fi coapte cu ulei de măsline şi sare, gustul lor fiind unul deosebit. Iar numai când te gândeşti la o plăcintă de dovleac sau la o felie de dovleac copt îţi lasă gura apă.

Sfecla. Este bună pentru a purifica ficatul datorită conţinutului ridicat de folaţi, potasiu şi vitamina C. Consumată în stare crudă joacă un rol antiinflamator pentru corp din cauza betainei. De asemenea, îţi asigură un plus de imunitate contra răcelilor şi virozelor. Specialiştii mai spun că fitonutrientul, care îi conferă culoarea specifică este un aliat puternic în lupta împotriva cancerului.

Morcovii. Au o importanţă majoră pentru organism prin prisma cantităţii mari de betacaroten.Nutriţioniştii spun că dacă vei consuma morcovi cruzi, vei ajuta celulele corpului, vei preveni îmbătrânirea, cataracta şi chiar cancerul. În plus, consumul de doi morcovi zilnic reduce nivelul colesterolului cu 20% la oamenii cu asemenea probleme.

Spanacul. Se află printre alimentele preferate şi recomandate pentru o dietă completă şi sănătoasă. Legumele frunzoase, cunoscute şi ca verdeţuri, conţin cantităţi însemnate de acid folic, vitamina A, K, fier şi magneziu contribuind astfel la prevenirea cancerului de colon, pulmonar şi de sân.

În afară de spanac, în această categorie se mai înscriu şi varza, varza creaţă, sfecla roşie, ridichile şi salata chinezească bok choy.

De asemenea, spanacul se află în fruntea listei alimentelor care conţin vitamina C, fibre, carotenoide, bioflavonoide şi luteină.  Iar prin conţinutul ridicat de calciu, consumul de spanac va contribui substanţial la sănătatea sistemului osos.

Mai multe