Simptome mai puțin cunoscute ale diabetului

10 noiembrie 2017 13:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Diabetul este una dintre afecțiunile de care suferă tot mai mulți români. De cele mai multe ori semnalele sunt trecute cu vederea o perioadă lungă de timp.

Statistic, o persoană din 3 cu diabet nu știe că are această afecțiune tocmai din cauza simptomelor extrem de subtile.

Această tulburare metabolică, diabetul afectează în special buna funcționare a pancreasului. O dată consumate, alimentele se descompun în glucoză și astfel ajunge zahărul în sânge.

Chiar dacă glucoza este una dintre cele mai importante surse de combustibil pentru corpul tău, o cantitatea prea mare sau prea mic poate să dea peste cap întregul organism.Și asta din cauza faptului că pentru a putea pătrunde glucoza în celulele corpului este nevoie de un hormon produc de pancreas și anume insulina. În momentul în care diabetul s-a instalat în organism, fie nu există suficientă insulină, fie cantitatea de insulină este prea mare și organismul nu o poate gestiona.

Diabetul se împarte în 3 categorii și anume diabetul de tip 1 sau insulino-dependent, diabetul de tip 2 sau non-insulino-dependent și diabetul gestațional ( acesta apare pe parcursul sarcinii).

Cel mai bun tratament pentru o persoană depistată cu diabet de tip doi este un regim alimentar corespuzător și multă mișcare. Această formă de diabet se manifestă printr-o scădere a nivelului de glucoză în organism și se dezvoltă o rezitență la insulină.

Află pe Clicksanatate.ro ce simptome de diabet ar trebui să te alarmeze!

Plante care te ajută să slăbești

VIDEO Click! Sănătate te provoacă să faci mișcare oriunde ai fi

Mai multe