Simptomele bolii Mână-Gură-Picior

9 noiembrie 2017 16:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Deși nu e o boală considerată periculoasă, boala mână-gură-picior nu e, cu siguranță, ceva să treacă neobservată. Boala apare îndeobște la copiii aflați în grădinițe și creșe, deci în colectivitate. E cauzată de infecția cu virusul coxsackie, de unde și faptul că specialiștii se referă la ea și așa.

Simptomele variază în funcţie de stadiul bolii. În cele mai rare cazuri, simptomele se pot agrava, aşa că fiţi atente cu copiii! Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi, mai ales că această boală preferă să se manifeste toamna.

Febră

Primul semn al bolii este febra, urmată de alte simptome, cum sunt gât uscat, pierderea apetitului şi starea generală proastă. Aceste simptome se manifestă în primele două zile. De reţinut că febra durează mai multe zile aşa că trebuie să consulţi un medic dacă simptomele nu se reduc.

Mâncărime

Aşa cum spune şi denumirea bolii, pe mâini şi pe picioare apar nişte vezicule roşiatice. Acestea se pot regăsi şi pe funduleţ. Medicii spun că, deşi nu e plăcut, totuşi, nu e nici grav. Bubiţele pot apărea şi pe pălmuţele copilului sau pe tălpi, la una sau două zile după ce se manifestă primele simptome. Mâncărimile se pot înrăutăţi şi se pot transforma în vezicule. Uneori, pot apărea bubiţe pe genunchi şi pe coate. 

Descoperă ce alte simptome mai are această boală pe clickpentrufemei.ro. 

 Lupusul, boala cu o mie de feţe

Părinţi, atenţie la rotavirus iarna!

Mai multe