Simţi că leşini? Bea ceai de muşeţel
Unele boli, precum cele cardiovasculare, efortul fizic intens şi pierderea unor cantităţi însemnate de apă prin transpiraţie pot epuiza organismul. Aşa apare senzaţia de leşin. Revista Click! pentru femei îţi prezinte leacuri din natură.
Decoct de măceşe. Adevărate depozite de vitamina C, măceşele tonifică şi vitaminizează organismul, fiind utile mai ales dacă ţi se întâmplă des să te simţi brusc atât de lipsită de putere încât să-ţi pierzi cunoştinţa. Decoctul de măceşe este foarte bun în caz de surmenaj fizic şi intelectual, dar şi când organismul se recuperează după o boală şi nu mai poate face faţă activităţilor zilnice. Pune la încălzit jumătate de litru de apă şi, când e gata să fiarbă, adaugă două linguriţe cu măceşe zdrobite. După un minut, opreşte aragazul şi lasă la infuzat 15 minute. Strecoară şi bea câte o cană dimineaţa şi seara, îndulcit cu miere de albine, timp de două săptămâni.
Ceai de muşeţel. Dacă ai avut parte de un şoc emoţional sau ai fost prea stresată şi ai leşinat, bea ceai de muşeţel imediat după ce ţi-ai revenit şi la câteva zile după accident. Reduce tensiunea, calmează nervii şi te ajută să te relaxezi. Ai nevoie de 40 g de plantă uscată la un litru de apă fierbinte. Lasă amestecul să stea la infuzat cel puţin o oră şi bea maximum trei căni în 24 de ore, dar şi în momentele în care simţi că ai mai putea leşina din nou din cauza agitaţiei.
Cataplasme reci. În mare parte, leşinul este provocat de slaba oxigenare a creierului. Pentru a pune sângele mai repede în mişcare, aplică pe frunte comprese reci cu apă rece şi oţet de mere. Este important să faci asta de la primele simptome de moleşeală şi de oboseală, ca să nu-ţi pierzi echilibrul şi astfel să-ţi vii din nou în fire. De asemenea, pentru a preîntâmpina o nouă senzaţie de leşin, îţi poţi pune pe frunte, încheieturi şi ceafă cataplasme cu cartofi. Răzuieşte doi cartofi cruzi şi stoarce-i bine, apoi înfăşoară-i cu tifon şi aplică-i pe locurile dureroase.