Siropul de ridiche neagră te scapă de orice tuse

15 octombrie 2018 20:07   Sănătate
Ultima actualizare:

Faţă de surorile lor roşii, ridichile negre sunt mai iuţi şi mai aromate. În medicina naturistă, ele au calităţi curative extraordinare în combaterea răcelii, dar şi a problemelor ficatului şi stomacului. Uite ce alte beneficii au aceste legume pentru organism!

Previn gripa şi răceala

Ridichile negre previn infecţiile respiratorii prin stimularea membranelor mucoase şi tratarea congestiei nazale. Recomandat atât pentru a trata tusea seacă, cât şi pe cea productivă, siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor. Se spală ridichea şi se scobeşte la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adânc, care se umple apoi pe jumătate cu miere. Se lasă ridichia câteva ore lângă o sursă de căldură şi se verifică, căci aceasta va lăsa sirop. Se ia câte 1 linguriţă la 2 ore. Cantitatea importantă de vitamina C contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Stimulează funcţia hepatică

Prin efectul detoxifiant, leguma ajută ficatul să funcţioneze în parametri optimi şi asistă secreţia hepatică a bilei, prin conţinutul bogat de vitamina B1, calciu şi magneziu.

Tratează hipertiroidismul

Cantitatea importantă de rafanină din ridichile negre transformă aceste legume într-un tratament naturist pentru hipertiroidism. Substanţa reglează producţia hormonilor secretaţi de glanda tiroidă.

Reglează tensiunea arterială

Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Antioxidanţii conţinuţi de ridiche îţi scad nivelul colesterolului din sânge, scăzându-ţi riscul de a fi diagnosticat cu o boală cardiacă. Cercetătorii spun că antioxidanţii conţinuţi de ridiche au un rol important în prevenirea cancerului.

Tratează disconfortul digestiv

Prin conţinutul bogat de fibre şi fitonutrienţi speciali, ridichea neagră previne indigestia şi balonarea.

Ameliorează tusea

Sucul ridichilor negre acţionează ca un medicament eficient pentru ameliorarea tusei şi a altor simptome respiratorii, precum congestia nazală.  Siropul rezultat din această leguminoasă facilitează eliminarea mucusului din bronhii şi plămâni.

Tratează edemul

Ridichile negre facilitează eliminarea apei reţinute în ţesuturi, reglând şi nivelul de sodiu din organism.

Regenerează părul

Sucul de ridiche neagră stimulează creşterea şi îngroşarea firelor capilare.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Ridichile negre scad nivelul colesterolului rău LDL din sânge, prevenind formarea plăcii de aterom la nivelul arterelor, conform www.sfatulmedicului.ro. 

Mai multe