Siropurile din plante cresc rezistenţa la boli

3 septembrie 2012 14:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Menta, tonic pentru sistemul nervos

Un sirop obţinut din izmă are o acţiune calmantă şi fortifiantă asupra sistemului nervos. Siropul se prepară din şase linguri de frunze de mentă care se fierb, la foc mic, în 600 ml de apă.

După 15 minute se îndepărtează frunzele şi, în acest decoct, se adaugă 350 g de zahăr brun continuându-se fierberea încă 15 minute. Când este călduţ, siropul se toarnă în sticle sterilizate cu spirt alb.

Zilnic, se consumă câte cinci linguriţe ­după mesele principale la un interval de două-trei luni.

MĂceşele, bogate în vitamina C

Siropul de măceşe vindecă şi ameliorează o serie de afecţiuni. Este un adevărat tonic şi o băutură cu efect reconfortant. E bine să-l consumaţi în sezonul rece, atunci când aportul de vitamina C este mai mic, iar virozele sunt mult mai frecvente.

În astenie reuşeşte să tonifice organismul, iar atunci când suferiţi de anemie, siropul de măceşe este remediul cel mai eficient.

Brad, contra răcelilor

Siropul din conuri şi muguri de brad este un veritabil medicament. Componentele principale ale mugurilor de brad sunt uleiul volatil, vitamina C şi alte principii active.

Datorită acestor constituenţi, siropul obţinut se recomandă a fi utilizat în tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii superioare. E un bun expectorant, calmează tusea, răguşeala, fluidizează secreţiile bronşice, combate infecţiile urinare şi e un bun antiseptic. Stimulează sistemul imunitar, înlătură oboseala şi astenia.

Mai multe