Slăbeşte cu ardei iute! Câţi dintre noi ştim că mirodeniile ne pot ajuta să scăpăm de kilogramele în plus

13 noiembrie 2014 21:04   Sănătate
Ultima actualizare:

Le folosim pentru a da un gust aparte preparatelor culinare, dar câţi dintre noi ştim că mirodeniile ne pot ajuta să scăpăm de kilogramele în plus? Ele stimulează arderile grăsimilor şi inhibă apetitul, favorizând pierderea în greutate. „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt cele mai bune în curele de slăbit.

Piperul negru. Un compus puternic care dă piperului negru fierbinţeala caracteristică şi gustul iute, piperina, a fost folosit de secole în medicină pentru a trata numeroase afecţiuni, inclusiv inflamaţiile şi problemele digestive. În urma mai multor studii, s-a ajuns la concluzia că piperina ar putea avea capacitatea de a împiedica formarea de noi celule de grăsime, favorizând  scăderea ţesutului adipos din jurul abdomenului. Condimentează-ţi cu piper negru carnea la grătar şi salata pentru a scăpa de kilogramele în plus. 

Ardeiul iute. Capsaicina, compusul care îi dă iuţeala specifică ardeiului iute, s-a dovedit că reduce grăsimea din corp şi suprimă pofta de mâncare. Un studiu publicat 2012 în Jurnalul American de Nutriţie Clinică arată că un consum zilnic de capsaicină te scapă de nesuferiţii colăcei de pe abdomen. Poţi adăuga un vârf de ardei iute pe carnea sau peştele gătite la cuptor. Ardeiul roşu poate interacţiona cu medicamentele anticoagulante. În plus, utilizarea excesivă (peste 5 grame pe zi) poate irita tractul intestinal.

Scorţişoara. Conţine antioxidanţi puternici numiţi polifenoli, ce controlează nivelul zahărului din sânge şi insulina. Specialiştii spun că acest condiment te ajută să scapi de kilogramele în plus şi detoxifică organismul. Presară scorţişoară pe fulgii de ovăz şi consumă-i dimineaţa pentru a-ţi controla apetitul.

Coriandrul. Bogat în fibre, acid folic şi vitamina K, condimentul conţine un amestec unic de uleiuri, care poate creşte producţia acidului gastric, ajutând intestinul să elimine toxinele. Poţi adăuga coriandru în preparatele marinate, în sosurile pentru salate şi în supe.

Mai multe