Slăbeşte cu ceai de ghimbir!

20 martie 2012 14:50   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe lângă faptul că dă gust mâncărurilor, ghimbirul are numeroase virtuţii terapeutice. Datorită proprietăţilor sale benefice asupra organismului, ghimbirul a devenit astăzi unul dintre cele mai cunoscute şi folosite mirodeii.

Prin stimularea pancreasului, ghimbirul creşte producţia de enzime digestive, care au rolul de a a îmbunătţi digestia şi de a inhiba efectele secundare legate de proasta absorţie a alimentelor. De asemenea, ghimbirul reduce inflamaţiile intestinale, combate constipaţia, diareea şi previne depozitarea colesterolului rău în ficat.

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice şi antiinflamatorii, motiv pentru care este un bun remediu natural împotriva artritei, osteoartritei şi a durerilor dentare. De asemena, ghimbirul este considerat a fi mai bun chiar şi decât aspirina, din două motive: poate fi adiministrat în doze mai mici şi nu are efecte secundare.

Citeşte aici şi alte beneficii ale ghimbirului!

Mai multe