Slăbeşte cu «dejunul elveţian»

25 mai 2014 19:24   Sănătate
Ultima actualizare:

Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vă propune astăzi o reţetă ideală pentru detoxifierea organismului şi pentru reglarea greutăţii: dejunul elveţian.

Acest dejun vă oferă o modalitate de a consuma făina integrală fără să o fierbeţi înainte. În plus, fructele adăugate îi vor completa valoarea nutriţională. Ingredientele pentru o porţie sunt: 2-3 linguri  de făină proaspătă de grâu integral, 5 linguri de apă, 1-2 linguri de zeamă de lămâie, 15-20 g fructe uscate, 100 g mere proaspăt rase şi orice alte fructe de sezon bine coapte, o lingură de nuci măcinate, migdale sau alune, scorţişoară sau cuişoare. Seara, se pune făina într-un castron, se adaugă 3-5 linguri de apă şi se lasă la temperatura camerei (20 grade Celsius) până a doua zi dimineaţa. În alt vas se pun la înmuiat fructele uscate (smochine, stafide, curmale, prune uscate), tăiate în două, dacă este cazul.

A doua zi, amestecaţi conţinutul celor două vase şi adăugaţi cele două linguri de suc de lămâie. Adăugaţi apoi cele 100 g mere rase, pere sau orice alte fructe de sezon bine coapte, zdrobite sau tăiate. Pudraţi acest amestec cu nucile, migdalele sau alunele pisate. Se poate adăuga, după gust, o linguriţă de miere şi se poate condimenta cu scorţişoară, vanilie, nucşoară sau cuişoare. Este important să radeţi merele chiar înainte de a le încorpora în amestec, pentru a evita oxidarea. Folosiţi o răzătoare din plastic sau din sticlă, pentru că pulpa mărului trebuie să rămână albă. Prin urmare, dejunul va fi siropos, dar nu lichid.

De ce e bun

- Dă saţietate pentru cel puţin patru ore.- Vă veţi sătura cu porţii mai mici.- Tratează constipaţia, factor principal al autointoxicării.- Alungă oboseala şi epuizarea.- Îmbunătăţeşte performanţele fizice şi intelectuale.- Redă supleţea şi vitalitatea părului.

Mai multe