Slăbeşte şi întinereşte cu hrişcă!
Un regim alimentar, în care vei include hrişca, te va ajuta să slăbeşti şi să-ţi detoxifici organismul, astfel încât să te simţi plină de vitalitate. În plus, nu necesită cheltuieli mari şi îţi dă saţietate. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!
Hrişca are un indice glicemic scăzut şi nu conţine gluten, ceea ce o recomandă pentru curele de slăbire. Atenţie însă la durată! O dietă pe bază de hrişcă nu trebuie să depăşească 7 zile, întrucât organismul se obişnuieşte şi nu mai pierzi din kilograme. De asemenea, înainte de a o începe, ar trebui să te consulţi cu un nutriţionist.
În ce constă?
Pe durata unei săptămâni se consumă hrişcă fiartă, fără sare sau zahăr, la toate mesele importante din zi. Cantitatea permisă este de patru pahare de seminţe gătite pe zi. Se recomandă şi câteva alimente complementare, astfel încât regimul să fie mai puţin dur: iaur, fructe uscate şi mere. În timpul dietei, se bea cel puţin 2 l de apă pe zi.
Cum o prepari?
Seara, pune într-un vas 200 g de hrişcă (o porţie), peste care toarnă 400 ml apă clocotită şi acoperă cu un capac. Boabele se vor umfla, iar textura lor va deveni moale. O altă variantă ar fi să fierbi hrişca, 8-10 minute, la foc mic.
200g de hrişcă fiartă conţine 197 calorii. În combinaţie cu fructe sau iaurt, poţi atinge necesarul energetic de 1.800 de calorii pe zi.
Plan alimentar
Prima zi
- 3 boluri a câte 200 g frişcă, la mesele principale
- 1-2 mere între mese
Ziua a doua
- 4 pahare hrişcă fiartă a câte 150 g
- 6-7 caise uscate între mese
- 150 g iaurt degresat , la cină
Ziua a treia
- 150 g iaurt degresat cu hrişcă, dimineaţa şi seara.
- la prânz, 1 lingură de stafide sau 2-3 caise deshidratate, 150 g hrişcă
Ziua a patra
- Pe lângă obişnuitul bol cu hrişcă fiartă, ai voie să consumi o lingură de stafide sau 4 caise uscate pe zi.
Ziua a cincea
- Pe lângă hrişcă, poţi mânca un măr, astfel încât cantitatea zilnică să nu depăşească 3 mere. De asemenea, poţi să bei suc proaspăt de mere.
Ziua a şasea
- La micul dejun, consumă hrişca şi 150 g iaurt degresat. La prânz, mănâncă 200 g hrişcă, iar la cină – hrişcă amestecată cu 2-3 linguri de stafide.
Ziua a şaptea
- Până la 200 g iaurt degresat – la micul dejun. La celelalte mese din zi, consumă hrişcă şi fructe uscate.