Spirulina, alimentul-minune care creşte imunitatea
Spirulina e o microalgă de culoare verde-albăstruie considerată, încă din cele mai vechi timpuri, a fi un super aliment. Extrem de bogată în nutrienţi, complexă, ea are o mulţime de beneficii pentru sănătate.
Dacă ai avea o dietă bazată doar pe apă şi spirulină, organismul tău ar putea funcţiona perfect. Asta deoarece această algă conţine în proporţie de 60-70% proteine pure, mult mai mult decât conţine carnea de pui, vită sau peşte. În compoziţia ei se regăsesc toţi cei opt aminoacizi esenţiali, vitamina B12, vitamina E, calciu, crom, magneziu, potasiu, zinc, seleniu, mult fier şi clorofilă, antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar, acizi graşi esenţiali, precum şi ficocianină, o substanţă care oferă de cinci ori mai mult beta-caroten decât morcovii, capabilă să inhibe formarea cancerului de colon. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce.
- Ajută la slăbire. Spirulina acţionează ca un inhibitor puternic al poftei de mâncare. Trebuie consumată cu o jumătate de oră înainte de masă.
- Contribuie la detoxifierea organismului, mai ales dacă e asociată, în perioada de cură, cu ceaiuri, fructe şi legume proaspete. Datorită clorofilei, purifică sângele şi are un efect alcalin asupra organismului, echilibrează pH-ul, elimină aciditatea.
- E recomandată vegetarienilor, pentru conţinutul mare de proteine de care organismul are nevoie.
- Întăreşte imunitatea, reduce stresul, oboseala, anxietatea, depresia.
- Este benefică în cazurile de efort intens, fizic şi intelectual. Conţinutul mare de fier fac din spirulină un supliment ideal pentru bătrânii şi copiii anemici.
- Scade colesterolul şi previne bolile cardiace datorită conţinutului de acizi graşi omega 3.
- Antioxidanţii conţinuţi încetinesc procesul de îmbătrânire celulară, menţin pielea frumoasă şi protejează creierul.
- Combate efectele devastatoare ale chimioterapiei, ajută la eliminarea celulelor maligne din organism, ajută bolnavii de leucemie să lupte cu boala.
- Susţine digestia, fiind de mare ajutor în gastrită.
- Cantitatea mare de beta-caroten menţine sănătatea ochilor, a dinţilor, oaselor.
- Contribuie la buna funcţionare a glandei tiroide şi reglează procesele metabolice datorită conţinutului mare de iod.