Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti: Sfaturi pentru a avea un picnic de milioane
Dar, pentru a ne simţi foarte bine, pentru ca picnicul să fie, într-adevăr deconectant, trebuie să pregătim petrecerea din vreme. La alegerea meniului, fireşte, trebuie să ţinem seama de preferinţele fiecărui invitat.
1.Vom procura carne proaspătă de pasăre, de viţel sau de porc. Pe lângă ingredientul de bază pentru grătar, care este carnea, vom pregăti acasă chifteluţe cu multe verdeţuri, cu mărar, cu cimbru sau cu rozmarin. De asemenea, putem să preparăm şi chifteluţe din peşte, condimentate cu busuioc.
2. Dacă la picnic participă persoane care preferă legumele, chifteluţele preparate din dovlecei cu brânză şi cu mult mărar vor fi un deliciu.
3.Foarte gustoase sunt şi frigăruile preparate din carne şi din legume: Iată ingredientele pentru o frigăruie: doi ardei graşi ( tăiaţi în două), , câte o ceapă verde, câte cinci felii de şuncă, câte două bucăţi de carne de pui, piper şi boia dulce, după gust. Toate aceste ingrediente le înfigem într-o frigăruie, dar preparăm mai multe frigărui, în funcţie de numărul invitaţilor la picnic. Apoi ungem cu ulei, în care adăugăm condimentele, fiecare frigăruie şi le lăsăm pe grătar timp de 15 minute, răsucindu-le continuu.
4. Fireşte, de la această masă câmpenească nu trebuie să lipsească brânzeturile. Acestea sunt consumate cu prioritate, pentru că se pot altera destul de repede datorită căldurii, dacă nu avem o cutie frigorifică.
5. Pentru cei care evită brânza telemea, mai sărată, gazda se va aproviziona cu caş sau cu caşcaval nesărat. Toate aceste preparate vor fi împachetate în folie de pergament.
6.Urmează aprovizionarea cu legume şi cu fructe proaspete ..
7. Pentru salate, sosul cu ulei, cu suc de lămâie şi cu pătrunjel sau cu busuioc se pregăteşte de acasă ..Salata se asezonează cu acest sos în clipa când preparatul din carne se serveşte cu garnitură din crudităţi.
8.Cei care nu suportă crudităţile, pot opta pentru o salată de ardei copţi.
9. Pâinea cu cereale sau cea pregătită în casă, cu cartofi şi cu chimen va fi sănătoasă şi foarte gustoasă.
10. Pentru picnic , la desert, sunt ideale fructele de sezon sau prăjiturile cu fructe.
11.Pentru a potoli setea mesenilor, gazda va alege apa minerală plată sau cu acid, limonada pregătită din suc de citrice şi berea.
12. Cafeaua călduţă, păstrată în termos, poate fi servită cu suc de lămâie şi cu puţină scorţişoară. Aceste delicatese vor răsfăţa fiecare invitat, care va fi dornic să organizeze un picnic pentru weekend-ul următor. În acest caz, gazda poate aduce la picnic o delicatesă preparată din carne de curcan.
Reţeta săptămânii
Friptură de curcan cu sos de piersici
Timp de preparare: 45 de minute.
Calorii: 120 / porţie
Ingrediente pentru friptură: un piept de curcan, 9 linguri ulei de măsline,o linguriţă de mentă uscată, 10 linguri de suc de piersici şi 2 linguri de vin alb.
Ingrediente pentru sos: 500 g piersici, 3 linguri suc de roşii, o lingură de ulei de măsline, 5 linguri de apă plată
Preparare: Pieptul de curcan, spălat şi pârlit îl punem la cuptor într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Stropim carnea periodic cu sucul amestecat cu vin şi cu ulei în care adăugăm frunzele de mentă, măcinate pulbere. Separat, preparăm un suc din piersici pe care-l amestecăm cu celelalte ingrediente pentru sos (suc de roşii, ulei de măsline şi apă plată) şi- l punem pe aragaz, la foc mic, timp de cinci minute. Fiecare porţie de friptură o asezonăm cu acest sos.