Spune-mi ce mănânci si-ţi spun cum trăieşti/ Friptura de pui te scapă de oboseală

22 mai 2013 16:53   Sănătate
Ultima actualizare:

Totdeauna, un meniu sănătos şi gustos ne menţine în formă! Preparatele cu carne de pui, asezonate cu condimente, cu legume sau cu cafea sunt delicii pentru cele mai pretenţioase gusturi.

Carnea de pui este o sursă importantă de vitamine din grupa B ( B5 şi B12) şi de vitamina C. În general, grăsimile de pasăre conţin o cantitate semnificativă de vitamina A şi de caroten, dar şi mai multă vitamina E, în comparaţie cu untura de vită sau de porc.

Puiul fără pieliţă are doar 5% grăsime şi de aceea, acest tip de carne este recomandat persoanelor care trebuie să ţină sub control colesterolul rău, să urmeze un regim hipocaloric sau care vor să slăbească. O friptură de pui preparată cu o cantitate moderată de cafea solubilă are efect energizant -fizic şi psihic. Specialiştii europeni spun că acest meniu reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţa fizică.

Reţeta săptămânii

Friptură de pui cu cafea solubilă

Timp de preparare: 50 minute

Timp de coacere: 60 minute

Calorii: 380 /porţia

Ingrediente: 6 pulpe de pui, 3 linguriţe de zahăr brun, 3 linguri de ulei de măsline, o lămâie, 2 linguriţe cafea solubilă (Nescafe) Nescafe)amestecată cu 4 linguri de bulion sau 6 linguri de suc de roşii, 4 linguri de kefir sau iaurt, 200 ml apă şi cimbru, după gust.

Preparare: Puneţi într-o cratiţă uleiul, zahărul, kefirul sucul de lămâie , o linguriţă cu coajă rasă de lămâie, cafeaua, apa şi cimbrul. Puneţi cratiţa la foc potrivit, timp de cinci minute, apoi reduceţi intensitatea acestuia. .Când sosul a scăzut la jumătate, stingeţi focul. Separat, în timp ce sosul este pe foc, pregătiţi pulpele de pui (le spălaţi şi le pârliţi). Când sosul s-a răcit, puneţi în el pulpele de pui şi lăsaţi-le la marinat.

După 40 de minute, scoateţi carnea din sosul marinat, puneţi-o într-o tavă pe care o băgaţi în cuptorul încins. Deasupra fripturii turnaţi puţin sos. După alte 15 minute mai adăugaţi sos, iar peste încă un sfert de oră, turnaţi sosul care a mai rămas. Tava cu friptură trebuie să stea în

Mai multe