Știați că fasolea roșie este la fel de sățioasă ca și carnea?

23 mai 2016 20:03   Sănătate
Ultima actualizare:

În urma unui experiment, vegetarieni au primit o veste foarte bună: ei pot consuma fasole roșie deoarece aceasta este la fel de sățioasă ca și carnea. Mai mult, delicioasa legumă nu influențează în mod negativ nivelul colesterolului.

Aceasta este concluzia unui studiu american realizat la Universitatea Minnesota. Cercetătorii au împărțit participanții la studiu  în două grupe.  În prima grupă, subiecții au mâncat pârjoale cu cartofi prăjiți și muștar, iar a doua grupă a consumat o mâncare de fasole roșie scăzută.

Precizare:

Totodată, specialiștii precizează că cele două feluri de mâncare  au avut aceeași greutate și acela număr de calorii. Cercetătorii susțin că la un interval de numai trei ore,  după ce au servit masa, subiecții din cele două grupe participante la studiu  au menționat că s-au bucurat de acelați grad de sațietate. În schimb, sănătatea subiecților care s-au hrănit cu fasole roșie nu a fost pusă în pericol din cauza colesterolului așa cum au riscat subiecții care au consumat pârjoale cu cartofi prăjiți.

Mai multe