Ştiaţi că vitamina T topeşte grăsimea de pe coapse? În ce alimente se găseşte

11 iunie 2013 14:41   Sănătate
Ultima actualizare:

Este singura vitamină care reglează metabolismul carbohidraţilor, al proteinelor şi al grăsimilor şi care transformă hrana în energia necesară pentru munca de fiecare zi.

Carnitina accelerează anumite procese în organism care, în final, contribuie la diminuarea masei grase şi a ţesutului adipos, contribuind şi la creşterea musculaturii.

Spre deosebire de celelalte vitamine, unde doza zilnică este stabilită cu exactitate, în cazul carnitinei nu se poate spune acelaşi lucru. De aceea, când este vorba despre aportul de suplimente de carnitină , acestea se administrează cu multă prudenţă. Totuşi, vitamina T poate fi procurată din produse naturale: specialiştii spun că vitamina T (carnitina) se găseşte din abundenţă în seminţele de susan şi în gălbenuşul de ou.

De asemenea, alte alimente precum pieptul de pui, carnea de vită, codul, produsele lactate, avocado sunt surse naturale care conţin carnitină şi este bine să le includem în dieta de fiecare zi. Nutriţioniştii preocupaţi de puterea terapeutică a vitaminei T ne recomandă să consumăm un iaurt în fiecare zi şi câte două-trei ouă pe săptămână. În acelaşi timp, să includem în dieta săptămânală alte alimente bogate în vitamina T:şi să nu ne lipsească câte un grătar din carne de vită sau din piept pui, evident cu o salată de crudităţi.

Mai multe