Ştii cu adevărat ce înseamnă alimente bio?
Suntem ceea ce mâncăm, spune o vorbă înţeleaptă. Alimentele bio – organice, sau ecologice - par a fi o opţiune „curată” şi sănătoasă într-o lume invadată de chimicale. Dar ştii ce presupune certificarea bio?
Consumatorii acestui gen de produse ştiu că „bio” sau „eco” înseamnă nu numai o hrană mai potrivită metabolismului lor, dar şi în armonie cu mediul înconjurător.
Până la urmă, totul este o chestiune de opţiune şi de educaţie, pentru că o alimentaţie „curată” te ţine, cu siguranţă, departe de cabinetul doctorului.
Ce înseamnă „bio”
Agricultura ecologică este un procedeu modern de a cultiva plante, de a îngrăşa animale şi de a produce alimente, care se deosebeşte fundamental de agricultura convenţională.
Spre deosebire de cele zise naturale sau provenite din agricultura convenţională, produsele certificate astfel sunt obţinute din ingrediente rezultate în urma unor tehnologii nepoluante.
Sunt tehnologii în care nu s-au utilizat organisme modificate genetic, îngrăşământ şi pesticide de sinteză, stimulatori şi regulatori de creştere.
Află la ce să fii atentă când citești eticheta produselor bio pe clickpentrufemei.ro.