Știți că mierea combate alcoolismul?
Se spune că alcoolismul este o boală progresivă, fizică, mentală şi, din păcate, incurabilă. În timp, în ciuda efectelor negative care se răsfrâng asupra sănătății sale, dorinţa alcoolicului de a bea ”tării” este obsesivă.
Opinia terapeuților europeni
După numeroase cercetări, terapeuții europeni au constatat însă că, o terapie simplă, pe bază de miere, a dat rezultate spectaculoase în combaterea alcoolismului, o boală deplorabilă. Cura cu miere durează două luni, dar trebuie respectată, fără pauze. Desigur, terapia cu miere este benefică pentru alcoolicii care nu au probleme cu diabetul.
Cum se administrează mierea
Dimineaţa: Înainte de micul dejun se consumă câte cinci linguriţe de miere de albine, mai ales miere polifloră sau miere de cimbrișor.
Până la masa de prânz: Alcoolicul trebuie să bea ceai preparat din pătrunjel şi coajă de portocală, care se prepară astfel: într-un litru de apă se fierb 100 g de pătrunjel şi cinci grame coajă de portocală, până când lichidul scade la jumătate; apoi, ceaiul se îndulceşte cu miere.
Seara, înainte şi după cină: Persoana care urmează această terapie trebuie să bea un ceai preparat din 300 ml apă şi un amestec de plante: mentă, tei, muşeţel şi gălbenele. După două luni de tratament dispare dorinţa de a consuma alcool.