Știți că Sardinele sunt un aliment anti-îmbătrânire ?

25 aprilie 2018 19:10   Sănătate
Ultima actualizare:

Nutriționiștii au ajuns la o concluzie surprinzătoare: sardinele trebuie incluse, în mod cert, în dieta anti-îmbătrânire. S-a ajuns la această concluzie după ce au fost testate numeroase persoane cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani.

Un aspect  surprinzător la persoanele care au urmat dieta anti-îmbătrânire s-a remarcat la nivelul pielii feței : în decurs de o săptămână,  pielea feței lor a devenit mai netedă și mai fină, având un aspect mai tineresc și o culoare trandafirie.  Mai mult, în decurs de o lună, ridurile, cutele și chiar petele hepatice au dispărut treptat de pe piele. Și la alte părți ale corpului dieta a  avut efecte deosebite: pielea coatelor s-a netezit și ea, iar mâinile au căpătat un aspect întinerit. Pe lângă  aspectul pielii, s-a îmbunătățit și starea de sănătate a altor organe: la pacienții cu boli coronariene și insuficiențe cardiace congestive, funcția inimii a progresat în mod vizibil.  Mai mult, dieta cu sardine  a avut efecte deosebite și asupra creierului, deoarece s-a observat o  îmbunătățire a memoriei și a lucidității.

Ce secrete ascund Sardinele?

În cartea ”Hrana vieții-Rețete biblice”, coordonată de  dr. Mihai Petrovici, se menționează ”secretul” sardinelor.  În concluzie există două feluri de acizi nucleici cunoscuți cu numele de A.R:N. și A.D. N.  Cercetările scot în evidență faptul că hrănirea celulelor noastre cu A.R.N. , prin folosirea alimentelor care  conțin aceste celule în cantități semnficative,  prelungesc șansele noastre de viață.  Dieta cu sardine estimează că este benefic consumul acestui aliment de patru ori pe săptâmână. Sunt apreciate mai ales sardinele norvegiene .

Alte alimente bogate în acizi nucleici A.R.N.

De asemenea există și alte alimente bogate în acizi nucleici A.R.N. Este vorba despre unele sortimente marine, precum somonul, homarul, langusta și stridiile, dar și alte  alimente care pot fi incluse în hrana noastră cotidiană: ficatul, lintea, fasolea și anumite legume care conțin acizi nucleici, cum ar fi sfecla, țelina și sparanghelul.     

Mai multe