Știți că și cafeaua decofeinizată conține substanțe nocive ?
Pentru a alunga oboseala acumulată și stresul multe persoane consumă mai multe cești de cafea pe zi. Când este consumată în exces, cafeaua are efecte negative asupra organismului, deoarece contribuie la creşterea nivelului de colesterol „rău”.
În această situația de vină este cafestolul, un compus care apare în compoziţia cafelei, atunci când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase). Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant (de cinci ceşti de cafea pe zi, timp de o lună) cresc nivelul colesterolului cu un procent de 7%.
Și cafeauna decofeinizată este nocivă
În mod surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine cafestol, substanța nocivă prezentă în cafeaua naturală. De aceea, persoanele care cred că-şi protejează sănătatea consumând acest tip de cafea se înșală. Cafeaua decofeinizată, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, îngurgitează şi cafestol, o substanţă nocivă pentru organism.