Studiu: Riscurile dietei mediteraneene

1 iulie 2013 18:58   Sănătate
Ultima actualizare:

La unii pacienţi care au suferit atacuri cardiace se pot produce mutaţii genetice, iar această dietă poate să crească riscul ca aceşti bolnavi să se confrunte şi cu alte complicaţii cardiace.

Mai mult, studiul precizează că la aceşti pacienţi s-a observat nu numai o creştere a valorii colesterolului „bun", dar şi un nivel ridicat de proteine CRP (proteina C reactivă) în sânge care provoacă inflamaţii." Unele decese şi atacuri cardiace semnalate în ultimii ani s-au produs în rândul persoanelor care au urmat dieta mediteraneeană.

În cazul acestor pacienţi, dieta mediteraneeană s-a dovedit a fi o sabie cu două tăişuri", a precizat profesorul James Corsetti de la Universitatea Rochester din New York.

Pentru a evidenţia producerea mutaţiilor genetice în rândul persoanelor care au avut astfel de probleme, profesorul Corsetti a pledat pentru efectuarea unui set de analize suplimentare şi pentru o „personalizare" a dietei.

Mai multe