Studiu. Vitamina D şi efectul major în prevenirea cancerului de sân

5 octombrie 2021 11:52   Sănătate
Ultima actualizare:

Un studiu recent scoate la iveală un nou motiv pentru a avea o dietă echilibrată, bogată în vitamine şi minerale. În acest sezon, una dintre cele mai importante întrebări este dacă avem suficientă cantitate de vitamina D în corp, mai ales că un număr mare de bolnavi de COVID-19 prezintă niveluri scăzute de vitamină şi sunt la risc să facă forme severe ale infecţiei. Însă un nou studiu sugerează că vitamina D are un impact major şi în prevenirea cancerului de sân.

Beneficiile vitaminei D par departe de a fi descoperite în intregime. Un nou studiu privind sănătatea femeilor poate indica încă un efect pozitiv al vitaminei D pentru sănătate. Cercetătorii au pus sub lupă o zonă cu „risc crescut de cancer mamar‟ şi au descoperit o legătură specifică între boală şi deficitul nutriţional.

În ultima ediţie a revistei „Nutrition and Cancer‟, trei cercetători în genetică şi biochimie din Pakistan au publicat rezultatele studiului, în care afirmă că femeile pakistaneze: „prezintă un risc crescut de cancer de sân‟. Ei au observat, de asemenea, că deficienţa de vitamina D reprezintă „un factor adesea ignorat‟ în ceea ce priveşte apariţia bolii, „în ciuda unei asocieri puternice‟ a deficiului cu declanşarea tumorilor mamare.

Citește aici continuarea.

Mai multe