Substanța care scade riscul de deces cu până la 50%

25 februarie 2016 17:40   Sănătate
Ultima actualizare:

Remediu foarte util în unele afecțiuni ale inimii, coenzima Q10 (CoQ10), cunoscută și sub numele de ubichinonă, este o moleculă solubilă în grăsimi. Acesta joacă un rol important în producerea de energie și este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a inimii, ficatului și a rinichilor.

Importantă pentru funcționarea organismului

Coenzima Q10, antioxidant puternic, este produsă în mod normal de organism și este necesară pentru funcționarea sa. Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul său scăde, mai ales la persoanele cu cancer, anumite boli genetice, diabet, boli de inimă, HIV / SIDA, distrofii musculare și boala Parkinson.

Surse naturale de Coenzima Q10

Printre alimentele cu cel mai mare conținut deCoenzima Q10 se numără:

- Peștele (sardine, somon, macrou, ton)- Uleiurile (de măsline și de semințe de struguri)- Carnea roșie (în special inima, ficatul și rinichii)- Fructele oleaginoase (alune, fistic)- Semințele de susan- Anumite fructe și legume (mere, fructe de pădure, spanac, portocale, conopidă, broccoli, căpșuni și mure).

Află pe clickpentrufemei.ro ce rol are coenzima Q10 în insuficienţa cardiacă cronică.

Mai multe