Substanțe din alimente care ar trebui interzise
În produsele alimentare pe care le cumpărăm zilnic există substanțe care pe termen lung ne aduc o serie de probleme de sănătate. Deși în ziua de azi produsele suta la sută naturale sunt foarte puține, anumite substanțe din majoritatea dintre ele ne pot face mai mult rău decât bănuim, prin urmare ar trebui interzise. Acestea sunt:
Ulei Vegetal Brominat în sucurile carbogazoase
Băuturile cu ulei vegetal brominat nu există pe lista de aditivi alimentari în Europa și Japonia, deși FDA (Food and Drug Administration) din SUA le acceptă ca fiind sigure pentru consum. Această substanță care se află în băuturile carbogazoase a fost folosită inițial pentru a proteja materialele plastice să ia foc. Acum acestea se găsesc și în băuturile carbogazoase cu diverse gusturi și în cele dedicate sportivilor (Fanta, Mountain Dew, Gatorade). În timp ce industria alimentară spune că e bine ca băuturile carbogazoase să aibă aditivi alimentari și artificiali, studiile au demonstrat că un consum abundent de astfel de băuturi produce leziuni ale pielii, instalarea precoce a pubertății și dizabilități neuronale.
Arsenicul din orez
Arsenicul se găsește în mod natural în apă și în pământ. Totuși, această substanță poate să se dezvolte și în urma activității umane precum mineritul sau tratarea cu pesticide a pământului. Orezul (mai ales cel care e folosit la prepararea mâncărurilor pentru copii) conține arsenic non-organic, pentru că el are această proprietate să absoarbă arsenicul din pământ mai repede și mai mult decât alte cereale. Acest tiop de arsenic a fost identific ca avâdn particularități carcinogene – dă cancere de plămâni, piele sau vezică urinară - și e chiar pus în legătură cu bolile de inimă. Dacă fierbi orezul în apă în proporție de 6 la 1 și arunci apa în care a fiert, scapi de 60 la sută din cantitatea de arsenic.
Descoperă care sunt substanțele din alimente care ar trebui interzise pe clickpentrufemei.ro