Suc de pelin cu vin și miere. Preparatul este bun pentru rinichi, digestie și vedere

5 iunie 2021 22:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe cât de amar, pe atât de bun este pelinul pentru sănătate. Iată o rețetă de suc de pelin cu vin și miere, bun pentru inimiă, rinichi, plămâni, digestie și vedete.

Dacă ai pelin proaspăt, zdrobește-l și stoarce-i sucul printr-o pânză curată. Pe urmă, fierbe vin cu miere, însă nu prea tare, și toarnă zeama de pelin în vin, atât cât gustul pelinului să întreacă gustul vinului și al mierii.Bea o zi din trei, înainte de masă cu o jumătate de ora, pe stomacul gol, din luna mai până în octombrie. Va îndepărta slăbiciunea rinichilor (insufuciența renală), îți va limpezi vederea, îți va întări inima și nu-ți va lăsa plămânii să se îmbolnăvească. Va încălzi stomacul, va curăța intestinele și îți va face digestia bună.

Pentru prepararea rețetei, stoarceți sucul dintr-un pumn de funze de pelin, turnați 40 ml din acest suc într-un litru de vin amestecat cu 150 grame miere, pe care le-ați adus la temperatur de fierbere și luați imediat vasul de pe foc. Strecurați și păstrați licoarea în sticle curate.

Mai multe