Sucul de ananas, ideal pentru masa de seară
Dincolo de savoarea lor, s-a dovedit că fructele şi legumele au efecte benefice asupra sănătăţii şi vitalităţii. Multe dintre vitaminele şi mineralele vitale, cum ar fi antioxidanţii, vitaminele A, B, C, E, acidul folic, potasiul, calciul, magneziul, zincul sau aminoaccizii se găsesc în fructele proaspete şi în legume. În plus, fructele şi legumele sunt o sursă pentru o altă substanţă esenţială pentru sănătate: apa. O dietă cu multe fructe şi legume ajută la prevenirea şi tratarea multor suferinţe.
Previne cancerul şi bolile de inimă
Cercetările în nutriţie arată că substanţele chimice din plante, numite substanţe fitochimice, sunt cheia prevenirii unor boli grave cum sunt cancerul, bolile de inimă, astmul, artrita, alergiile etc. Legumele şi fructele conţin şi enzime, la fel de benefice organismului. Îmbunătăţesc dieta, ajută la detoxifierea organismului şi la restabilirea funcţiilor celulare şi musculare. Ca urmare, dobândim mai multă energie si ne vindecăm mai rapid dacă suntem bolnavi.
Cum se prepară sucul natural
Cu ajutorul storcătorului, putem prepara sucuri proaspete de fructe şi legume. Aceasta reprezintă cea mai bună modalitate de a hrăni organismul. Storcatorul de fructe tipic stoarce fructul şi îndepărtează pulpa şi fibrele. Acest lucru face sucurile uşor de digerat şi de asimilat. Înainte de a fi stoarse, se îndepărtează seminţele (în special sâmburii de măr, care conţin cianură), petele de pe ele şi anumite părţi din plantă, ca de exemplu partea mai groasă a morcovului, care conţine toxine.
Sucuri ideale
Pentru masa de dimineaţă un bun energizant şi detoxifiant este amestecul următor: 90 grame morcov, 50 grame ardei gras, 25 grame spanac, 25 grame ceapă, 50 grame ţelină, 90 grame castravete, 50 grame roşii. Se poate adăuga sare grunjoasă. Sucul conţine vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, selenium, zinc.
Pentru masa de prânz: 300 g miez de pepene verde şi 125 g zmeură. Se pot folosi şi sâmburii pepenului, aducând un surplus de vitamine. Acest amestec de fructe conţine vitamina A, vitamina C, potasiu, fier şi calciu.
Pentru masa de seară: 125 g ananas proaspăt, 125 g struguri, 50 g salată verde, 50 g ţelină. Conţine vitamina B6, vitamina C, magneziu, niacin, triptofan.