Sucul de sfeclă roşie, de ajutor în cazul celor cu hipertensiune arterială
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Queen Mary din Londra, consumul zilnic de suc de sfeclă roşie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterială, deoarece menţine nivelul tensiunii în limite normale.
Cercetătorii au constatat că tratamentul constând în consumul unei căni de suc de sfeclă roşie (250 ml) pe zi înregistrează o scădere considerabilă a tensiunii arteriale cu circa 10 mm Hg (13,5 g/cm2). Specialiştii britanici apreciază că azotul prezent în compoziţia rădăcinilor de sfeclă se transformă în acid azotic, o substanţă care dilată vasele de sânge şi stimulează fluxul sanguin.
În opinia specialiştilor britanici, consumul sucului de sfeclă roşie sau a legumei este o metodă simplă de a trata hipertensiunea arterială. Netratată, această afecţiune creşte riscul de atac de cord şi cerebral.