Sucurile din fructe și legume ne dau energie

27 aprilie 2015 23:54   Sănătate
Ultima actualizare:

Sucul de fructe şi legume ne vitaminizează la început de primăvară şi ajută organismul să se adapteze la noul anotimp. Iată trei idei să vă preparați acasă adevărate cocktail-uri de sănătate.

  • Pentru masa de dimineaţă un bun energizant şi detoxifiant este amestecul următor:  90 grame morcov, 50 grame ardei gras, 25 grame spanac, 25 grame ceapă, 50 grame ţelină, 90 grame castravete, 50 grame roşii. Se poate adăuga sare grunjoasă. Sucul conţine vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, selenium, zinc. 
  • Pentru masa de prânz: 300 g miez de pepene verde şi 125 g zmeură. Se pot folosi şi sâmburii pepenului, aducând un surplus de vitamine şi minerale. Acest amestec de fructe conţine vitamina A, vitamina C, potasiu, fier şi calciu. 
  • Pentru masa de seară: 125 g ananas proaspăt, 125 g struguri, 50 g salată verde, 50 g ţelină. Conţine vitamina B6, vitamina C, magneziu, niacin, triptofan. 
Mai multe