Suferi de diabet? Bea ceai de urzică!
18 noiembrie 2016 20:01
Sănătate
Ultima actualizare:
Persoanele care suferă de diabet zaharat au o alimentaţie specială, tocmai pentru a nu creşte şi mai mult nivelul de zahăr în sânge. Iată câteva ceaiuri al căror rol este de a echilibra nivelul glicemiei.
- Ceaiul din frunze de afin nu ar trebui să lipsească din regimul alimentar al persoanelor care suferă de diabet zaharat. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze uscate şi 200 ml apă clocotită. De asemenea, puteţi ţine sub limbă pulbere de afin, apoi o înghiţiţi cu apă.
- Ceaiul din teci de fasole este renumit pentru ajutorul dat persoanelor cu glicemia mare. Astfel, fierbe 2 teci de fasole fără boabe în 500 ml apă şi bea ceaiul cu 30 de minute înainte de mesele principale. Această licoare detoxifică organismul, reduce cantitatea de zahăr din sânge şi curăţă rinichii.
- Ceaiul de urzică reduce atât nivelul zahărului din sânge, cât şi pe cel glicemic. Tocmai de aceea se întrebuinţează în tratamentul diabetului: una sau două căni de ceai de urzică pe zi.
- Ceaiul negru ajută la scăderea concentraţiei de glucoză din sânge şi la metabolizarea grăsimilor şi zaharurilor, datorită antioxidanţilor. Se poate folosi o infuzie din o lingură de frunze la o cană de apă. Se consumă două căni pe zi.
- Ceaiul din mătase de porumb scade nivelul de zahăr din sânge în aceeaşi măsură ca medicamentele. Cantitatea de ceai care trebuie băut zilnic va fi stabilită de medicul specialist, conform www.alegesanatos.ro.