Suntem în sezonul gripei? Sfecla roșie și țelina sunt alimente-minune care vă protejează sănătatea

16 octombrie 2019 18:19   Sănătate
Ultima actualizare:

Despre sfecla roșie , terapeuții europeni susțin că, atunci când este folosită frecvent, acest aliment-minune alungă oboseala cronică, te revigorează după o boală istovitoare, fiind un valoros stimulent digestiv și hepatic. În țările europene, sfecla roșie se folosește frecvent pentru creșterea rezistenței și tratarea convalescenților după o boală gravă. Pentru uz medicinal se prepară și se consumă rădăcina acestei legume.

Foarte folosit în terapii, dar și în alimentația curentă, sucul de sfeclă roșie este un  medicament valoros în timpul epidemiei de gripă. Cercetările recente scot în evidență faptul că sucul de sfeclă roșie  are proprietăți antigripale și antiinfecțioase.  În compoziția sfeclei de regăsesc  substante  active importante: săruri minerale ( calciu, sodiu, potasiu- în cantități semnificative, fosfor și fier), vitamine ( A, B1, B2, C și PP), betacaroten, hidrați de carbon și protide.                                                                                                                                                                          

Sfecla roșie tratează anemia

Datorită conținutului complex de substanțe active, sfecla roșie este un aliment apreciat pentru efectele nutritive , energizante și revigornte. În timpul epidemiilor,  nutriționiștii recomandă pe bună dreptate ca sucul de sfeclă roșie să se combine  și cu sucul altor legume și fructe: morcovi, mere, țelină, deoarece   aceste ingrediente culinare  devin remedii  care au puterea să combată virușii.    Sfecla roşie, un remediu  excepțional

În studiul:” Sfecla, un remediu excepțional”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competeţe în fitoterapie şi nutriţie recomandă consumul sucului de sfeclă roşie ca pe un remediu excepţional într-o gamă foarte largă de afecţiuni:  de la viroze, boli de plămâni, până la deficienţe hepatice. ”Cura cu sfeclă tratează anemia şi bolile de sânge. Şi pentru bolnavii de leucemie, cura cu suc de sfeclă este un remediu excepţional. De asemenea, hipertensivii trebuie să consume sfeclă roşie (sub formă de suc sau de salate), deoarece  menţine tensiunea arterială la cote normale. În sezonul virozelor, mizaţi pe sucul de sfeclă roşie, pentru că această legumă ajută organismul să se apere de bolile produse de virusuri”.

Recomandarea terapeuților europeni

Timp de o lună, în sezonul rece consumaţi câte 150-200 ml de suc de sfeclă pe zi (simplu sau în amestec cu un suc mai gustos de fructe) şi afecţiunile care vă chinuie de obicei se îndepărtează de voi.

Introduceți  și țelina în hrana voastră

Ţelina acţionează în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ şi expectorant. De aceea, nutriţioniştii o recomandă ca remediu în litiază renală, în edeme, viroze, bronşite cronice, astm, demineralizare, febră, reumatism, nervozitate, ulceraţii ale pielii şi în degerături. Studiile recente scot în evidenţă efectul antistres al ţelinei şi acţiunea ei relaxantă asupra sistemului nervos.  Mai mult, datorită unei substanţe asemănătoare insulinei, ţelina este bună şi pentru diabetici.

Nutriţioniştii europeni preciază  ţelina ca pe un aliment afrodisiac, în timp ce în Orient, seminţele acestei legume sunt eficiente în tratamente de revigorare sexuală.

Un remediu care combate epuizarea după efort

Pentru persoanele care se confruntă cu oboseala cronică, iată o reţetă care combate epuizarea după efort fizic şi psihic prelungit. Pentru prepararea leacului aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguriţe de seminţe de ţelină, câte o linguriţă de frunze de mentă şi de genţiană, câte două linguriţe de rozmarin şi de cimbru. Puneţi o lingură din acest amestec în 300 ml de apă. Lăsaţi preparatul să fiarbă la foc iute până când începe să clocotească. Perioada de infuzare este de 10 minute. Beţi trei ceşti pe zi, timp de o lună. Efectele  acestui remediu asupra sănătății  sunt extraordinare!

Mai multe