Supa de păpădie, benefică în cazurile de Alzheimer

24 aprilie 2018 19:17   Sănătate
Ultima actualizare:

Păpădia este ingredientul principal în prepararea unui remediu pentru persoanele care se confruntă cu boala lui Alzheimer.Păpădia este o plantă care conține o cantitate importantă de lecitină și de colină. Bolnavii de Alzeiheimer se confruntă adesea cu deficitul de acetilcolină, substanță care joacă un rol esențial în procesele de cunoaștere și de gândire rațională.

De asemenea,o bună parte dintre ingredientele acestei supe  conțin colină, o substanță pe care cercetătorii o consideră de bun augur  pentru cei care sunt victimele acestui sindrom. Supa de păpădie se prepară din următoarele ingrediente:  flori și tulpini de păpădie, boabe de fasole și linte, urzici, nuci măcinate, semințe de in și de mac, orz, grâu încolțit.

Supa trebuie asezonată

Supa trebuie asezonată cu salvie, cimbru, roiniță și rozmarin. Nutriționiști mai precizează că nu trebuie să  se includă toate ingredientele la prepararea acestui remediu. Persoana care prepară supa  poate să aleagă ingredientele încât acestea să confere preparatului un gust plăcut.  În privința acestu preparat, cercetătorii susțin că persoanele care consumă o astfel de supă  are șanse în privința  gândirii raționale și procesului de cunoaștere.

Mai multe