Talpa-gâștei alungă nervozitatea

25 iulie 2016 11:04   Sănătate
Ultima actualizare:

Talpa-gâştei (Leonurus cardiaca) are proprietăţi relaxante şi calmante, reduce stresul şi anxietatea, spun fitoterapeuţii. Pe lângă beneficiile aduse în caz de tulburări de ritm cardiac, hipertensiune şi colici, talpa-gâştei reglează şi ciclul menstrual neregulat. La nivelul sistemului nervos, talpa-gâştei are efecte sedative puternice, elimină stările de teamă, iar specialiştii spun că favorizează inducerea somnului şi menţinerea lui.

Are efecte sedative şi calmante

Oamenii au observat încă din cele mai vechi timpuri că talpa-gâştei alungă stările de nervozitate şi este un adevărat tonic pentru inimă. În Antichitate, grecii o foloseau frecvent pentru a reduce anxietatea şi pentru a calma durerile. Irascibilitatea, oboseala cronică şi nevralgia se numără şi ele printre neplăcerile care răspund bine la tratamentul cu talpa-gâştei. Se recomandă o doză mică persoanelor care au nevoie de energie în timpul zilei sau o cantitate mai mare, ca sedativ, pentru un somn odihnitor pe timpul nopţii.

Info

Talpa-gâştei ajută la diminuarea unor tulburări gastrointestinale ce apar pe fondul anxietăţii şi emotivităţii – acumularea de gaze în intestine, diaree, colici.

Un aliat util la menopauză

Planta este benefică mai ales pentru femei, deoarece ameliorează simptomele sindromului premenstrual şi ale menopauzei. Talpa-gâştei calmează crampele uterine (întrucât relaxează muşchii acestui organ) şi reglează menstruaţia. Fitoterapeuţii recomandă planta pentru a trata simptomele neplăcute care apar la menopauză: insomnie, palpitaţii, nervozitate.

Află pe clicksanatate.ro mai multe despre afecţiunile în care este utilă talpa-gâştei!

Cel mic are păduchi. Ce e de făcut?

Floarea-soarelui regenerează pielea arsă de soare

Mai multe