Tătăneasa, planta care învinge tumorile

1 iulie 2018 18:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Înfloreşte din mai până în august şi are proprietăţi extraordinare, la loc de cinste aflându-se puterea de a diminua inflamaţiile, de a vindeca rapid rănile şi de a opri dezvoltarea tumorilor. Veritabilă plantă-medicament, de la tătăneasă se folosesc rădăcina, frunzele şi florile, recoltate cu grijă, în funcţie de anotimp. Rădăcinile – toamna şi primăvara, iar florile din mai până în august.

Principiile active ale tătănesei favorizează cicatrizarea şi regenerarea rapidă a pielii şi a mucoaselor, sudarea rapidă a fracturilor, remisia tumorilor maligne şi benigne. Alantoina (cel mai important principiu activ al plantei) are efecte antiinflamatoare, antitumorale şi favorizează regenerarea ţesuturilor. Există foarte multe preparate externe (mai ales unguente) pe bază de tătăneasă, folosite pentru tratarea rănilor, tumorilor, nevralgiilor.  

Tratamente interne

  • Cancer.  Tătăneasa este un adjuvant preţios pentru mai multe forme de cancer, fiind folosită drept remediu principal în vindecarea spectaculoasă a unor cazuri de cancer la intestin, prostată, stomac. Se administrează decoctul, 1-1,5 litri pe zi, pe stomacul gol, în 3-4 reprize, din care una obligatoriu dimineaţă, înainte de a mânca sau a consumă altceva. 
  • Gastrită hiperacidă şi ulcer. Se combină pulberea de tătăneasă în părţi egale cu pulbere de flori de tei. Se ia o linguriţă din acest amestec, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă 15 minute, după care se înghite cu puţină apă.

Tratamente externe

  • Cancerul de piele. Se aplică extract fluid de tătăneasă de trei ori pe zi, pe locul afectat. Pentru a spori aderenţa pe ţesutul tratat, se adaugă în extract, înainte de aplicare, 10-20 de picături de tinctură de propolis. Extractul fluid se întinde cu o bucăţică de vată pe toată suprafaţă, care anterior a fost curăţată cu apă fiartă şi răcită.
  • Aluniţele. Se amestecă tinctura de tătăneasă cu tinctura de rostopască şi se fac aplicaţii pe locul afectat, de patru ori pe zi, apoi se lasă să se usuce fără bandaj, în aer liber măcar 20 de minute (de preferat ar fi 1-2 ore). Aceste formaţiuni dispar în 2-4 săptămâni.
  • Entorse, luxaţii, fracturi. Pe entorse şi luxaţii se pun comprese cu tinctură de tătăneasă sau se face un masaj foarte uşor, cu extract fluid de tătăneasă. Pe fracturile care se consolidează cu întârziere, se aplică extract fluid, de două ori pe zi.
  • Arsuri de gravitate mică, răni vechi ori care se vindecă greu, cicatrice inestetice. Toate acestea se tratează eficient cu tinctură, prin ungerea locului afectat de două ori pe zi, conform www.formula-as.ro.
Mai multe