Terapia cu apă de mare, bună pentru trup şi suflet

19 iulie 2016 11:17   Sănătate
Ultima actualizare:

O baie în mare îţi îmbunătăţeşte nu numai starea de spirit, ci şi sănătatea. Alături de climatul marin, apa sărată şi nămolul sunt binefăcătoare în numeroase afecţiuni.

Hipocrate a fost printre primii care a folosit termenul de talasoterapie pentru a descrie efectele vindecătoare ale apei de mare. Bogată în minerale, aceasta este benefică pentru piele şi pentru păstrarea unei bune stări de sănătate.

Vindecă rănile şi regenerează pielea

Micile răni, cicatricele, acnea şi alte afecţiuni ale pielii pot fi tratate la mare. Apa sărată a mării curăţă, stopează multiplicarea bacteriilor, previne sau reduce infecţiile, alină simptomele psoriazisului şi a dermatitei.  Apa de mare conţine 89 elemente nutritive prezente în corp, precum magneziul, potasiul, zincul, iodul, care pătrund foarte uşor în piele, vindecând-o. Magneziul în mod special hidratează pielea şi ajută la regenerarea ei.

Extrasfat

Împachetările cu nămol cald sunt o terapie eficientă pentru tratarea bolilor de piele, în special al psoriazisului. Nămolul se aplică într-un strat de 2 cm grosime, fără a acoperi pielea. Prin repetarea procedurii, timp de zece zile, crustele cauzate de psoriazis pot fi îndepărtate complet, nemaifiind necesare unguentele.

Acţionează ca un calmant pentru sistemul nervos

În compoziţia apei sărate de mare intră şi magneziu. Acesta este unul dintre motivele pentru care o baie în mare are efecte extraordinare asupra sistemului nervos:

- relaxează,

- elimină stresul, grijile, anxietatea,

- detensionează.

Află pe clicksanatate.ro mai multe despre beneficiile apei marine!

Din ce cauză se „leneveşte“ tranzitul intestinal

De ce ai nevoie vara de probiotice?

Mai multe