Ține astmul sub control cu mușețel!
Episoade recurente de dificultăți respiratorii, senzație de greutate pe piept, de obicei asociată cu o tuse șuierătoare - toate acestea sunt simptomele astmului.
Astmul este o boală extrem de serioasă care poate pune viața în pericol. Remediile tradiționale pot îmbunătăți calitatea vieții și pot reduce frecvența și severitatea atacurilor astmatice, însă nu pot înlocui tratamentul medical.În ultimii ani, frecvența cazurilor de astm a crescut – din cauza accentuării poluării atmosferice, a cantității majore de substanțe chimice complexe conținute de alimente și băuturi. Astmul se declanșează, de obicei, în copilărie, dar și adulții pot suferi de această boală a sistemului respirator.Majoritatea astmaticilor se află sub îngrijire medicală, mărind dozele prescrise în timpul unui atac. Consultă imediat medicul dacă ai un atac pentru prima oară.Antispasmodicele pe bază de plante și cele care dilatează bronhiile sunt foarte eficiente în tratarea astmului, cu toate că cele mai fortifiante plante, precum efedra și lobelia sunt destinate unei utilizări profesioniste.
Mușețelul calmează crizele de astm
Pentru cazurile ușoare, inhalațiile cu aburi de flori de mușețel pot înlătura un atac. Lasă la macerat, peste noapte, 2 lingurițe de rădăcină de iarbă-mare într-o cană cu apă rece. Apoi încălzește până în punctul în care fierbe. Strecoară și îndulcește cu o linguriță de miere.
Află pe Clicksanatate.ro ce să mănânci dacă ai astm!